Eureka leunt in het malen met een enkele dosis met de nieuwste Oro-machineDaily Coffee News door Roast Magazine

De gekantelde Eureka Mignon Single Dose grinder. Alle afbeeldingen met dank aan Eureka.

Italiaanse koffiemolenmaker Eureka heeft de Eureka Mignon Single Dose onthuld, met een opmerkelijk gekanteld ontwerp om het vasthouden van de maling in high-end thuis- of andere instellingen met een lager volume te minimaliseren.

De Mignon Single Dose maakt deel uit van Eureka’s 100ste verjaardag Oro-serie van “next generation” machines. Het lijkt qua uiterlijk op bestaande machines in de Mignon-lijn, met als meest opvallende uitzondering de wigvormige basis die de machine 15 graden helt.

Het resultaat is een meer rechtopstaande oriëntatie van de platte stiftfrezen van 65 millimeter en het pad voor het slijpsel om via de trechter naar buiten te gaan.

Eureka enkele dosis top

De machine bevat ook een trechter met een capaciteit van 45 gram voor een enkele dosis met een houten deksel met een merknaam, evenals het blaasbalghulpstuk van het bedrijf om resterende deeltjes uit de kamer te blazen. Deze en andere interne ontwerpaanpassingen resulteren volgens het bedrijf in een totale retentie van minder dan 0,8 gram en een uitwisselingsretentie van minder dan 0,3 gram.

“Malen met een enkele dosis heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt”, vertelde Mattia Sgreccia, marketing- en verkoopmanager voor Eureka, aan Daily Coffee News. “In zijn ontstaan ​​enkele jaren geleden vertegenwoordigde dit segment een heel kleine niche. Tegenwoordig, hoewel het nog steeds kan worden gedefinieerd als een niche, is het letterlijk een snelgroeiende en een van de meest interessante trends binnen de hele koffiesector.”


Verwante lezing


Sgreccia zei dat de molen reageert op de vraag in zowel high-end thuis- als commerciële omgevingen naar oplossingen met een enkele dosis die kruisbesmetting van koffie en hun smaken kunnen minimaliseren.

“Mignon Single Dose speelt precies in op deze behoeften door flexibiliteit te bieden en het voorrecht om vrij te kunnen wisselen van koffie wanneer je maar wilt”, zegt Sgreccia. “Een andere drijfveer is definitief de trend, die steeds meer wijdverbreid is, om speciale koffiemelanges en single-origin-koffies te testen die meestal erg duur zijn, dus de barista’s hebben een molen nodig die hun koffie niet kan verspillen.”

Eureka enkele dosis 1

Hoewel de duurzaamheid van de Mignon Single Dose-bramen en de output van 3 gram per seconde vergelijkbaar zijn met die van andere commerciële apparatuur, is de machine volgens het bedrijf grotendeels bedoeld voor thuis- of prosumer-gebruik.

Eureka geeft binnenkort meer informatie over haar Zeus en Prometheus grinders voor commerciële toepassingen. De laatste zal naar verwachting worden uitgebracht rond de HOST Milaan beurs in oktober.

Eureka enkele dosis 2

De Mignon Single Dose zal naar verwachting een verkoopprijs hebben van iets meer dan $ 600.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Digitalfoodconference
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart