Eerste Taiwanese privécollectieveiling haalt $ 94,50 gemiddeld per pond Dagelijks koffienieuws door Roast Magazine

Ting-Yeh Hsu, de boer achter de eerste en derde koffie in de competitie, ent een koffieplant. Alle afbeeldingen met dank aan de Alliance for Coffee Excellence.

Met negen hoog scorende microlots groene koffie, de allereerste Privécollectieveiling Taiwan resulteerde in een gemiddeld bod per pond van $ 94,50, terwijl er een sterke interesse van zowel binnenlandse als internationale kopers werd gesignaleerd.

Het veilingprogramma stond onder leiding van Kop van uitmuntendheid veiling organisator de Alliance for Coffee Excellence (ACE) en de Taiwan Koffie Laboratorium, met steun van de Taiwanese raad voor landbouw, de uitvoerende macht van de centrale overheid en de Taiwan Coffee Association.

In totaal kwamen 20 bedrijven uit Taiwan, de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, Canada en Saoedi-Arabië samen om winnende biedingen uit te brengen van in totaal meer dan $ 51.000 voor zo’n 540 pond koffie.

Taiwanese koffieboerderij.

De top drie percelen in de competitie werden allemaal gekocht door kopers in Taiwan, waaronder de best scorende partij die werd geteeld door Ting-Yeh Hsu van Zhuo Wu Mountain Coffee Farm, die $ 500,50 per pond verdiende van een consortium van Taiwanese koffiebranders. De winnende koffie, een natuurlijk proces Gesha, scoorde 89,77. Zhuo Wu Mountain produceerde ook de derde plaats, een honing-proces Gesha.

Hoewel Taiwan een snelgroeiende gespecialiseerde koffie-industrie heeft met een sterke interesse van de consument in hoogwaardige bonen, was het evenement een belangrijke gelegenheid voor Taiwanese koffieproducenten. Koffie wordt al meer dan 100 jaar commercieel verbouwd op het eiland, hoewel er de laatste jaren meer investeringen zijn gedaan op het gebied van landbouw en verwerking na de oogst door middel van verschillende openbare en particuliere programma’s.


Verwante lezing


“Dit is de eerste keer dat mijn koffie op een internationale veiling wordt gezet. Het was vreemd en opwindend tegelijk, en nog meer toen ik de cijfers zag stijgen tijdens de live online veiling,” zei Ho-Te Chen van Amber Coffee Estate, producent van de op één na hoogst scorende partij, in een aankondiging van ACE. “Ik ben erg blij dat Taiwanese koffie veel erkenning heeft gekregen van koffieprofessionals over de hele wereld, en ik hoop dat Taiwan op een dag een wereldberoemde koffie-oorsprong zal worden”, zei Ho-Te Chen, winnaar van de 2e plaats van Amber Coffee Estate.

Onder een klein handjevol kopers uit de VS en Canada — waaronder Paradise Coffee Roasters, Carrboro-koffie, Hatch Coffee, Rogue Wave-koffie en Coffee Project NY – was Blauwe Fles Koffie, die $ 50,50 per pond daalde voor een SL34 met natuurlijk proces, geteeld door Shin-Yuan Yeh van Ching Ye Coffee Estate.

Taiwan groene koffie

“Er lag een breed scala aan profielen op tafel, wat erg leuk was om te zien”, zegt Blue Bottle Coffee Sourcing en Relationship Manager Shaun Puklavetz. “Over het algemeen vertoonden onze favoriete kavels een complexiteit die ik eerlijk gezegd niet had verwacht. De partij die we kochten was zeer fruitig en bloemig, maar was zeer verfijnd.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Digitalfoodconference
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart