Hier moet goede smeltkaas aan voldoen

Wanneer je werkzaam bent in de horeca of in de voedselindustrie, dan is het natuurlijk van belang dat je aan de slag gaat om je producten zo goed mogelijk te maken. Smeltkaas is in deze industrie onmisbaar en kan in alles worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan ovenschotels, kant-en-klaarmaaltijden of juist in de horeca. Tegenwoordig is het wel van belang dat de kaas van goede kwaliteit is. Op die manier kan het gemakkelijk worden gebruikt. Hieronder lees je precies waar goede smeltkaas aan moet voldoen, zodat je kunt kijken voor je eigen zaak of het geschikt is.

Constante smelteigenschappen zijn cruciaal

In de voedselindustrie is het belangrijk dat alles natuurlijk hetzelfde smaakt en proeft. Het kan namelijk niet zijn dat een diepvriespizza anders smaakt dan dezelfde diepvriespizza. Smeltkaas moet daarom ook consistent zijn in verschillende punten. Denk bijvoorbeeld aan het soepel smelten van de kaas, het moet niet uitvetten of schiften en daarbij moet de kaas ook gelijkmatig over de gerechten worden verdeeld. Het is daarom van belang dat de smeltkaas constante eigenschappen heeft. Een smeltkaas producent houdt daar natuurlijk rekening mee en dat zorgt ook voor een goede kwaliteit en constante smelteigenschappen.

Textuur en mondgevoel

Smeltkaas moet een goede structuur hebben, als je dat wil gaan gebruiken voor je producten. Zo is het van belang dat je smeltkaas kiest die romig is en een volle structuur heeft na verhitting. Dit kun je bijvoorbeeld vinden in de smeltkaas van St. Paul. Deze smeltkaas heeft geen rubberig of korrelig effect. Het is wel verschillend natuurlijk per afdeling waar je werkt. Zo is in de horeca andere kaas nodig dan op een diepvriespizza in de supermarkt. Door een prettig mondgevoel te creëren, zorg je ook voor een goed product en kun je aan de slag gaan om smeltkaas toe te passen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kaas anders gaat smaken dan ‘normaal’.

Houdbaarheid en verwerkbaarheid

Als laatste is houdbaarheid ook een belangrijk punt als je kijkt naar smeltkaas. Het is namelijk van belang dat smeltkaas wel wat langer houdbaar is, zonder dat het zijn kwaliteit verliest. Daarbij moet de smeltkaas ook goed kunnen tegen het transporteren van de kaas zelf. Tijdens een transport kan namelijk de temperatuur wisselen en kan het langer duren, voordat het genuttigd wordt. Daarom is de houdbaarheid heel erg belangrijk bij smeltkaas. Smeltkaas uitzoeken is dus erg belangrijk voor als je in de voedselindustrie werkt. Kijk daarom hoe jij je bedrijf kan voorzien van de beste smeltkaas.

Digitalfoodconference
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart