Digital Food

Verdi Food

minutes
Verdi Food
Verdi Food

Verdi Food

Verdify heeft als missie om van gepersonaliseerde voeding een geweldige ervaring te maken voor het behalen van gezondheidsdoelen. Op dit moment is het wetenschappelijk aangetoond dat geselecteerde voedingspatronen kunnen leiden tot gezondheidswinst bij condities als prikkelbare darm syndroom, diabetes, hypertensie en zelfs verschillende vormen van kanker. Patiënten die naar een diëtist worden doorgestuurd – wanneer dit al gebeurt – vinden het in de praktijk vaak lastig om het aanbevolen dieet te implementeren in het dagelijks leven. De positieve impact op gezondheid kan vele malen groter zijn wanneer dit issue wordt verholpen. Dat is waar Verdify een oplossing biedt.

De propositie is dat we het leuk, makkelijk en verschrikkelijk smaakvol maken om een specifiek voedingspatroon te volgen. Via een online of mobile applicatie kunnen gebruikers een persoonlijk dieetprofiel opstellen, inclusief allergieën, specifieke medische diëten voor verschillende indicaties, te vermijden ingrediënten en andere voorkeuren. Deze informatie kan komen van een diëtist, persoonlijke ervaringen en/of van bijvoorbeeld een microbiome-test.

Op basis van dit profiel worden er wekelijks nieuwe recepten getoond (nu nog diner, binnenkort ook ontbijt, lunch, snacks) die exact binnen het profiel passen. Hiervoor hebben we software ontworpen die recepten niet alleen kan matchen, maar ook kan aanpassen aan een profiel. Ook zijn medische diëten voorgeprogrammeerd. De recepten worden geschreven door professionele koks (inclusief zeer bekende) en gecontroleerd door onze diëtisten op voedingswaarde en match met bepaalde diëten. Op de lange termijn bouwen gebruikers een volledig gepersonaliseerd en ‘safe’ kookboek met toprecepten. Ook kan een boodschappenlijst worden aangemaakt voor offline of online boodschappen.

Via deze aanpak slaat Verdify een brug tussen dieetadvies en de praktijk.