Digital Food

Restauranthouder kan flink verdienen door zijn voedselverspilling

Naar schatting komt een derde van het eten dat we produceren niet op het bord. In Nederland alleen komt 700 miljoen kilo eetbaar voedsel in de vuilnisbak terecht. Olaf van der Veen, van Zero Foodwaste, ontwikkelt met artificial intelligence beeldherkenningstechnologie om voedselverspilling in de horeca in kaart te brengen.

Lees verder

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Ieder jaar, bij de Horecava, worden dagelijks containers vol overgebleven etenswaren weggegooid. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go, vertelt hoe zijn organisatie dit jaar hielp minder van al dat kostelijk goed te verspillen.

Lees verder

In een wip de winkel weer uit en meer kopen

De winkel inlopen, je boodschap pakken en weer naar buiten zonder langs de kassa te gaan. Winkeldiefstal? Nee, het ideale scenario voor een supersnelle winkelafhandeling. “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast.” Het leven

Lees verder

Blockchain in sap, dat moraliseert

Blockchain in sap, dat moraliseert Trots introduceerde Albert Heijn vorige week een op blockchain-technologie gebaseerde app waarmee de klant de herkomst van sinaasappelsap kan achterhalen. Vandaag is er al gedoe over de transparantie die het bedrijf biedt. Dagblad Trouw volgde het spoor naar een

Lees verder